БСП разкритикува изказване на екоминистъра за наводненията

 

"Въпросът за вот на недоверие към правителството на Борисов не е обсъждан. Особено днес, когато траурът все още не е отминал и когато държавата трябва да приложи всичко, което зависи от нейните институции, от структурите, които са отговорни за облекчаване на живота на хората в тази тежка ситуация". Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков, цитиран от БГНЕС.

 

От БСП обаче разкритикуваха действията на властта и изказването на министъра на околната среда заради ситуацията с наводненията в страната.

 

"На фона на тези факти имаме едно изключително арогантно и цинично изказване на министъра на околната среда и водите към българите: "Свиквайте, заради климатичните промени оттук нататък ни чакат такива бедствия", коментира Корнелия Нинова. Тя призова министър Ивелина Василева да отиде в Мизия и да обясни на хората, поради какви климатични промени една седмица се ловяха шарани в дворовете им.

 

"Оставката на министър Василева е най-малкото, което може да се очаква в момента. Истинската отговорност носи министър-председателят Бойко Борисов", смята още Корнелия Нинова.