Ислямистите заплашиха с още нападения

 

Девет души са арестувани за вчерашния атентат в Тунис. Отговорност пое "Ислямска държава". Кървавото нападение отне живота на 23 души. Ранените са повече от 40. Заради терористичния акт от днес армията ще охранява градовете. 

 

Самоличността на арестуваните съучастници все още се пази в тайна. Четирима от тях били директно свързани с атаката, а останалите били свързани в терористична клетка. Междувременно в аудозапис "Ислямска държава" обяви, че атентатът е бил извършен от "двама рицари на халифата"

 

Двама испански туристи и служител бяха открити в музея, където се крили цяла нощ, защото мислели, че атаката все още не е свършила. Италианка, ранена при атентата разказа: „Нападателите дойдоха и започнаха да стрелят, за да ни уплашат. Бях ранена в крака, уцелиха ме в бедрото. Бях с моя приятелката и малкото й момиченце. За щастие те са добре, успяха да се спасят. Слава Богу, нищо не се случи на детето.” 

 

Терористичният акт е голям удар за тунизийската туристическа индустрия. Много туроператори вече анулират резервациите, а круизните кораби променят маршрутите си. В опит да спаси икономиката правителството въведе безпрецедентни мерки за сигурност. От днес армията поема охраната на значимите обекти и големите градове, за да бъдат предотвратени бъдещи терористични актове.