Той е дело на любители

 

Шарено, весело, остроумно, находчиво - така може да се опише Великденският арт базар в един от големите търговски центрове на Пловдив днес, предаде БГНЕС.

 

Няколко пъти в годината тук намират своите 15 минути слава хора, които не са художници, нито приложници, поне не по образование. Обикновено те си вадят хляба с нещо друго, но сърцето им е в красивите предмети, които правят. Произведенията на различните хобита се радват на интерес от пловдивчани, защото авторите им са искрени и наистина дават сърцето си в това, което на някой друг може да изглежда просто като занимавка.

 

Интернет помага за усвояването на нови техники, някои хобита се развиват бурно и на мястото на едновремешните стари занаяти, които така или иначе са си отвоювали своята ниша, идват и съвсем нови и интересни техники. На арт базара днес може да се видят красиви кукли, огромни цветя от драпирана хартия, кошове и кутии, плетени от вестници, изделия от текстил, бижута, квилинг изделия. Арт базарът е дело на любители, но и той намира своите любители в лицето на публиката, която оживено избира от уникатите, променящи малко или много стерилната обстановка на мола.