Образувано е досъдебно производство

 

Съдия Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване, съобщиха от прокуратурата. Тя не се явила за разпит по разследване срещу нея, не е открита и при опит за принудително довеждане.

 

Днес от прокуратурата съобщиха за първи път, че разследват съдийката за престъпление по

Още по темата

служба и документно престъпление. Пред Нова адвокатът на Ченалова и неин брат Станимир Ченалов отрече сестра му да се крие и обясни, че тя отсъства от съдебната зала поради болест.

 

Съдията от Софийския градски съд водеше делото "Октопод" срещу Алексей Петров, делото за убийството пред дискотека "Соло", както и три от делата между Цветан Василев и Делян пеевски. Ченалова беше временно отстранена от Софийския градски съд заради няколко дисциплинарни производства. 

 

 

В края на миналата година Ченалова беше обвинена от френския посланик, че нейно решение е довело до спиране на работата на голям френски инвеститор, който се занимава с продажба на вина. Тогава възникнаха съмнения, че съдията е участвала в опит за узаконяване на кражба на френска фирма.

 

Името на съдията фигурира в медийното пространство във връзка със случайното разпределение на делата, защото „случайно” на нея се разпределят много важни казуси, като например три от делата, които водят Цветан Василев и Делян Пеевски един срещу друг. 


 
Румяна Ченалова е и съдията, която оправда обвинения за убийството на двете момчета пред дискотека „Соло”. След оправдателната присъда той напусна страната и в момента се издирва, тъй като е в неизвестност.
 


Тогава Ченалова заяви, че е жертва на черна кампания. 

 

Снимка: БГНЕС