По-късно днес той ще се изправи срещу хърватина Иван Додиг

Най-добрият роден тенисист Григор Димитров изрази радостта си от наличието на български знамена по трибуните по време на първия си мач от турнира в Истанбул, съобщи Gong. bg.

 

В четвъртък хасковлията победи Андрей Голубьов за около час с 6:3, 6:2, за да намери място на четвъртфиналите. В късния следобед днес Григор Димитров ще се изправи срещу хърватина Иван Додиг, който се справи със сърбина Душан Лайович.

 

"Надявам се да продължа да радвам феновете. Усетих голяма подкрепа от страна на публиката. Видях и български знамена по трибуните. Това ме прави много щастлив. Очаквам с нетърпение следващия мач", сподели Григор Димитров.

 

Тенисистът сподели, че е успял да се справи на ниво срещу Голубьов, благодарение и на добрия си сервис. „Не беше никак лесно. Условията не бяха от най-добрите. Беше малко студено, но разбира се, тези условия са и за конкурентите. Преодоляването на трудностите е част от играта. Който ги преодолее по-бързо, той печели“, коментира още Димитров пред amkspor.sozcu.com.tr.

 

"Направих добър старт на клей. Искам това да продължи. Постоянно се опитвам да подобрявам играта си. Всеки ден се опитвам да се представям по-добре от предишния“, допълни тенисистът.

 

Иван Додиг е 107-и в света, но най-доброто му класиране е 29-о място в световната ранглиста от октомври 2013 г. Мачът между двамата ще е на централния корт в Истанбул и няма да започне по-рано от 17:30 часа.