Кой ще върне парите на хората, измамени в автосервиза?

 

Пълен абсурд. Сервиз, срещу който има десетки жалби в полицията и прокуратурата, все още работи. Потърпевшите са много. Те плащат стотици левове за ремонт на част, а твърдят, че ремонт няма.


Веднъж вече Ви разказахме за сервиза. След това десетки недоволни негови клиенти се свързаха с нас. Заедно отидохме да си потърсят парите обратно. За да намерят хората от сервиза на клиентите се наложи да извикат полиция. Йоана Иванова разказва.


Разказахме Ви за този автосервиз на булевард „Рожен” в София. И за Александър от Ловеч. Един от многото, които твърдят, че са измамени. Изпраща по куриер своето счупено турбо. Срещу 400 лева му го връщат с уверението, че е поправено.


И ние ремонтирахме в сервиз „Луксор”. Занесохме счупен турбокомпресор. А след това проверихме при друг майстор дали не сме измамени.


А оплакванията се оказаха десетки. От сервиза не са съгласни с недоволните клиенти.
Стоян от Варна пътува до София, за да си търси 700 те лева, дадени за ремонт на турбокомпресор. Напразно. Така е и Цецо, платил 300.


„След като ми бе върнат, се оказа, че той не е отремонтиран и съм заплатил за една дефектна авточаст”, разказва измаменият Стоян Иванов.


Стоян и Цецо са от многото клиенти на сервиза, които се свързаха с екипа ни след първия репортаж. Цецо е сигнализирал и в полицията. Отговарят му от прокуратурата – „отказваме да образуваме досъдебно производство”. Не можели да докажат, че има измама. Така без резултат остават оплакванията на още 10 недоволни клиенти. А от наши източници знаем, че само в едно РПУ в София жалбите срещу „Луксор” са над 20.


Междувременно става ясно, че вътре има проверяващи от Икономическа полиция, Комисията за защита на потребителите, данъчните и дори Инспекцията по труда. Появяват се шефовете на сервиза - търговският директор и неговата майка – собственичка на фирмата.


Абсурдът продължи с това, че за да обърнат внимание на потърпевшите, се наложи те да извикат полиция. Въпреки че на проверката вътре имаше полицаи.


Въпреки обещанията и още няколко часа чакане Стоян и Цецо разбират, че пари няма да видят. Липсвали им документи.


И все пак въпреки всички проверки и жалби, все още няма институция, която да затвори това място. Или такава, която да върне парите на недоволните клиенти.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Йоана Иванова