Лидерът на ВМРО коментира сблъсъците, при които загинаха няколко души, а десетки бяха ранени

 

Има две версии за сблъсъците от рано тази сутрин в Македония. Това заяви в предаването „Комбина” лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов

 

„Едната версия  е този инцидент да е следствие на това, че в последните 10-15 дни на няколко пъти се засичат въоръжени групи, които от Косово влизат в Македония. Възможно е да възникнал сблъсък между такива групи и македонската полиция и специални части. Към 12:00 часа имаше четирима ранени и четирима загинали”, каза той.

 

„Други наблюдатели твърдят, че е възможно това да е провокация, организирана от правителството, за да отвлече вниманието от протестите, които нарастват. Сегашната опозиция са предишните управляващи. И те и сегашните управляващи имат една и съща политика спрямо България. Единственото правителство в Македония, което е водело открита и добронамерена политика спрямо България беше правителството на Любчо Георгиевски”, заяви Каракачанов.

 

„В последните 6-7 месеца много хора, които живееха около Цветан Василев,  сега го плюят и се отричат от него, сред тях има и политици, и журналисти, и всякакви. Този човек определено имаше своите качества. Ако е вярно, това което се пише по вестниците и се  изнася от компетентните органи, е имал извършени нарушения”, каза още той и добави:

 

 „Когато познаваш един човек от 16-17 години, е много трудно да кажеш дали е виновен или невинен. Много е лесно когато един падне, да го риташ. Аз не обичам да ритам падналия човек”. Не съм се чувал с Цветан Василев от 6 месеца, призна Красимир Каракачанов.