Съобщава се за най-малко 37 загинали и стотици ранени

 

Ново голямо земетресение и още жертви в Непал. Трус от 7.4 по Рихтер изкара хиляди на улицата. Отново има разрушени сгради. Съобщава се за най-малко 37 загинали и стотици ранени. 

Още по темата

 

Епицентърът отново е близо до столицата Катманду, но този път на изток от града - в подножието на връх Еверест. Трусът идва по-малко от три седмици след опустошителното земетресение от 7.9, което отне живота на над 8000 души. 

 

В Катманду отново има сринати сгради, предполага се, че има и затрупани хора. Няма данни за бедстващи българи в Непал, казаха за Нова телевизия от българското външно министерство. 

 

Хеликоптери оглеждат районите на изток от Катманду, непосредствено до епицентъра. Оттам дойдоха и първите сигнали за жертви. Според служители на Международната организация по емиграцията в града броят на жертвите ще расте. 

 

В Катманду много хора не можеха да се свържат с роднини и приятели. Земетресението отново беше усетено в целия регион. Паника имаше дори в индийската столица Делхи, на повече от 1000 километра от епицентъра.