По 14 младежи се борели за едно място

 

Има наплив от млади педагози, които искат да работят в бедни и изостанали региони, пише в. "Преса" по данни на фондация „Заедно в час". Над 1000 кандидати са се състезавали за 70 обявени учителски места по програма, която подпомага млади учители, за да може да започнат работа в малки населени места в Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Разградска област, както и в малките общини около София.

 

Тази година средната възраст на групата е 28 години. За труда си младежите ще получават заплата от 500 лв. Ако са назначени извън града, в който живеят, фондацията им предоставя безплатна квартира и средства, с които да покриват месечните си битови сметки. 

 

 

„Средно по 14 млади хора са се конкурирали за едно място", заяви директорът на неправителствената организация Евгения Пеева. 

 

С всеки от младите хора ще работи ментор - успял бизнесмен, който ги напътства как да се държат като лидери в класната стая. Въпреки високия интерес към програмата, ситуацията с подновяването на учителския състав продължава да е тревожна. Само 9% от учителите у нас са на възраст до 35 години, а през следващите 12 години се очаква половината от педагозите да излязат в пенсия.

 

Още водещи заглавия от днешната преса гледайте във видеото!