Престъпниците стават по-брутални, смята Адриан Димитров от групата "Снимай престъпник"

 

Днес в социалната мрежа бе разпространено ново видео с обир на магазин. Това се случва само ден след като подобни записи от охранителните камери на столичен магазин също бяха разпространени в интернет пространството.


Славина Симеонова, управител на магазина, в който мъж и жена и заплашиха с пистолет продавачката, сподели, че парите в касата не са откраднати и полицията е взела необходимите мерки.


Дарко Релушкоски е собственик на аптека, ограбена от две момичета през март тази година. Той подава жалба в полицията и  разпространява записа от охранителните камери в социалната мрежа. След около час Дарко получава имената и профилите на момичетата, успява да си върне откраднатото и получава тяхното извинение.

 

Престъпниците не се притесняват от камерите и с времето стават все по-брутални, смята Адриан Димитров, който е администратор на групата „ Снимай престъпник”, където се публикуват материали от камери или мобилни телефони с цел по – бързото залавяне на крадците. 

 

"Преди навлизането на технологиите също е имало много случаи, но просто никой не ги е снимал и разпространявал", заяви Здравко Дерелиев, председател на Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана. Той посъветва работодателите да вземат по-сериозни мерки за сигурността на персонала и своята собственост.