Мошеничка обещава евтини апартаменти, а дава квитанции и псевдо договори

 

Мошеничка обещава евтини общински апартаменти, а в замяна дава квитанции и псевдо договори с печат и подпис на кмета Йорданка Фандъкова и Столичната община. Само три от жертвите са изгорели с 200 000 лева.


 
Повече от 15 години Паулина Стефанова се представя адвокат, общински служител, брокер. Предлага връзки и контакти, уговорки под масата и по „втория начин”.  


 
От 2001 г. насам срещу Паулина има 28 дела, предимно за измами. По част от тях тя е получила ефективни присъди, но реално е лежала в затвора общо около година. 

 

Последната роля на Паулина е на общинска служителка. Предлага евтини връзки за евтини общински жилища и офиси на хора, които не изпълняват изискванията, но искат да купят или наемат общински имот. Паулина хвърля въдицата с помещение в идеалния център на своята маникюристка, която познава от години. А тя споделя за тази възможност с други свои близки.


 
Клиентите на Паулина, които проговарят пред Миролюба Бенатова, дават общо 200 хиляди лева, без да са виждали имотите и без дори да влизат в Общината. Докато не се оказва, че Паулина не работи там и никога няма да имат апартаменти. А за тях остават входящи номера на молби в кметството, квитанции с печати и мнима заповед на Йорданка Фандъкова.

 

Още от Миролюба Бенатова - ТУК.