От началото на тази година тя трупа отличие след отличие

Видео: БГНЕС

 

Националната по спортна стрелба Антоанета Бонева получи приза за спортист на месец май и традиционната значка, която връчва „Пресклуб България“ - „Златна България”, съобщи БГНЕС. От началото на тази година Бонева трупа отличие след отличие – сребърен медал на Европейското първенство за въздушно оръжие, четири медала от турнирите за Световната купа, от които два златни, един сребърен и един бронзов. Към всичко това преди броени дни тя добави сребърен медал от Европейските игри в Баку на малокалибрен пистолет.

 

„Конкуренцията беше много силна, защото в стрелбата се раздаваха олимпийски квоти за Рио”, сподели личният треньор на Антоанета Христо Маринов.

 

„По нищо не отстъпваше на олимпийския турнир в Лондон 2012”, каза Антоанета Бонева. Тя призна, че след като е станала майка преди две години, са започнали големите успехи в кариерата ѝ, защото детето осмисля живота.

 

В понеделник Антоанета Бонева започва подготовка за Европейското първенство на малокалибрено оръжие. Шампионатът е от 19 юли в Марибор, Словения, където ще продължи битката за олимпийски квоти.