То стартира този уикенд

На 27-ми и 28-ми юни започва 11-ото издание на “Рали Твърдица-Елена 2015”, в рамките на което за първи път ще се проведе Hyundai Racing Trophy 2015. Едномарковият шампионат е включен в календара на БФАС за тази година и ще бъде част от най-атрактивните рали и със затворен маршрут състезания в България.

 

Церемониалният старт на “Рали Твърдица-Елена 2015” ще бъде даден на 27 юни, събота в 17:00 часа в град Твърдица, пл. „Свобода“. Финалът ще се състои на следващия ден - 28 юни, неделя, в 15:30 часа, отново на пл. „Свобода“.  Ралито  ще протече в два дни. През първия ден са планирани два планински етапа и две преминавания на скоростен етап "Детелината-Твърдица". В 20:00 часа ще се проведе специален етап, който е много атрактивен и привлича много публика. Като второ предизвикателство организаторите са включили и пилотиране във вечерните часове "на фарове" - още една атракция за зрителите. За втория ден е предвидено преминаване по веднъж в двете посоки "Твърдица-Елена" - 30 км, както и атракцията скоростен етап "Елена", която ще се проведе по алеите в едноименния град.

 

В първото издание на ралито ще се състезават пилотите: Симеон Симеонов с навигатор Добрин Борисов, Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев, Дочо Цвятков с навигатор Линда Багерова и Христо Геров с навигатор Недялко Сивов.

 

В петък, 26 септември, на специално организиран тест треньорът Николай Николов ще постави мисии на пилотите, които ще са съобразени с техните индивидуалните умения и според спецификата на трасето и тактиките на пилотиране на всеки от състезателите на Hyundai Racing Trophy.

 

По време на състезанието пилотите ще бъдат разпитвани и оценявани от треньора, ще бъдат предивизкани да се самооценяват според постигнатите резултати от поставената мисия.

 

Официални гости на откриването на автомобилното събитие и на награждаването на финала на ралито ще бъдат министърът на земеделието и храните Десислава Танева, кметът на Твърдица Атанас Атанасов, кметът на Елена Дилян Млъзев и председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Радослав Козлеков.