Бизнесменът промени решението си за спасението на отбора

Васил Божков се отказа от проекта си за спасение на ЦСКА, като разпространи официално позицията си и решението си за отказ за спасение на клуба.

 

Ето и позицията на Божков, разпространена днес до медиите:

 

"Във връзка с повишения обществен интерес към бъдещето на ЦСКА, Ви информираме за следното: Г-н Васил Божков бе многократно канен и молен лично и чрез медиите да помогне на ЦСКА. Той пое ангажимент това да се случи при пълна подкрепа от страна на привържениците, която представители на цялата червена общност заявиха категорично на многобройните срещи, проведени през последния месец. В резултат бе намерен законен и морален начин ЦСКА да бъде възроден и да започне на чисто след близо 10 годишната криза, последвала оттеглянето на г-н Божков от създаденото от него дружество.

През последните няколко дни казусът около възраждането на ЦСКА отново разедини спортната общественост. Причината бе в желаещите, индивидуално или не, да определят бъдещето на най-титулования български клуб.

Въпреки това на 25.06.2015 г. НОВЕ АД Холдинг внесе всички необходими документи за регистриране на дружеството "ФК ЦСКА-София" EАД.

За функционирането на ФК ЦСКА – София бе осигурено необходимото финасиране и бе разработен конкретен бизнес план за устойчиво развитие през следващите три години.

Така единствената, но непреодолима пречка за възраждането на ЦСКА остана делението на хората, милеещи за ЦСКА.

С оттеглянето си г-н Васил Божков се надява разединението в ЦСКА да остане в миналото, пожелава успех в спасяването на клуба и счита ангажиментите си към ЦСКА и привържениците му за приключени".