Парадоксът е, че Добри Делев никога не е печелил състезание в България

 

За първи път тази година България ще има представител на състезанието "Мистър Олимпия" - най-високото стъпало в света на бодибилдинга. Добри Делев ще участва в състезанието през септември в Лас Вегас. Парадоксът обаче е, че той никога не е печелил състезание в България.



Добри идва наскоро в Америка с целта да спечели определен брой състезания, за да получи право да участва на най-високото ниво в този спорт – "Мистър Олимпия". В Омаха обаче става първи и планът се променя.  

 

"Мистър Олимпия" е летящ старт за българина, който ще се изправи срещу едни от най-големите имена в този спорт през септември - имена като Феликс Люис, Едуардо Корея и много други. Добри казва, че всичко, което е постигнал до момента, дължи единствено на себе си. Той няма спонсори, а само волята и железния режим, който той си е наложил.
 
 
Според мнозина в групите за фитнес във "Фейсбук" Делев е останал неоценен в родината, а жъне успех след успех в чужбина. Въпреки това целта му е да постави малка България на голямата карта на световния културизъм.

 

Репортер: Ясен Дараков