37-годишният Иван Басо се прибира в родината си Италия, за да започне лечение

Италианският колоездач Иван Басо прекрати участието си на Тур дьо Франс, след като стана ясно, че спортистът има рак на тестисите, информира БГНЕС.

 

Бившият шампион от Джиро д`Италия трябваше да вземе участие в надпреварата на планинските етапи, но обяви лошата новина. 37-годишният спортист се прибира в родината си Италия, за да започне лечение.

 

"За съжаление имам лоши новини. По време на петия етап претърпях лек инцидент и усетих болка в тестисите. Няколко дни усещах лек дискомфорт в тази област. В неделя нашия лекар говори с лекаря на Тура и решихме да направим по-щателни изследвания в болницата. Резултатите не бяха добри – имам рак в левия тестис. Ще ме разберете, че трябва да прекратя и да се върна в Италия. Лекарят ни вече се свърза със специалист в Италия, за да ми насрочат операция възможно най-скоро. Не мога да ви дам повече информация, защото го разбрахме преди няколко часа. Налага се да напусна, но искам да дам подкрепата си на нашия капитан (Контадор) да е с жълтата фланелка в Париж и искам да благодаря на отбора си за подкрепата им в тази ситуация, както и на организаторите и лекарите на Тура", написа Басо.