В четвъртък двата тима се изправят в мачове-реванш за Лига Европа

След неочаквано ранното отпадане на „Лудогорец” от Шампионската лига, погледите остават вперени в „Берое” и „Черно море”. Именно в старозагорци и варненци са надеждите ни за българско участие във втория по престиж европейски клубен турнир – Лига Европа.


В четвъртък вечер от 18.00 ч. „моряците” се изправят срещу „Динамо Минск” в мач-реванш. Според мнозина възпитаниците на Никола Спасов имат по-лесна задача от „Берое”, тъй като в първия двубой стигнаха до равенство 1:1.


Главен съдия на мача в четвъртък ще бъде украинецът Анатолий Жабченко.


 „Черно море” загря за важната битка с реми срещу новака в А група „Пирин”, а добрата новина за наставника на носителя на Купата е, че в състава му няма контузени.


Битката между „Динамо Минск” и „Черно море” можете да гледате на сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport и на честотите на Дарик радио.


„Берое” пък трябва да наваксат гола пасив от първия мач с датския „Брьондби”, ако искат европейската приказка за тях да продължи. 


Старозагорци демонстрираха настроение в дните преди мача, въпреки нулевото равенство, което регистрираха на старта на новата кампания в А група срещу „Монтана”.


Треньорът Петър Хубчев успя да създаде ведра атмосфера преди срещата с „Брьондби” и заяви, че старозагорци ще предприемат само премерени рискове. Специалистът ще разчита на най-добрите в състава си. Той определи група от 20 футболисти, които заминаха за Дания. 


Предварителните очаквания са, че на „Брьондби Стейдиъм” ще има между 15 и 20 хиляди души. Сред тях ще бъдат и фенове на българския тим.


Главен съдия на мача ще бъде французинът Никола Ренвил.


Срещата между Брьондби и Берое е с начален час 20.00 и ще може да я проследите пряко в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport и на честотите на Дарик радио.