Двубоите може да наблюдавате по Diema sport 2

 

Два мача ще приковат вниманието на българския зрител, фен на родния шампионат в неделния ден. Ботев Пд – Славия и Лудогорец – Локомотив Пловдив са срещите от 5-ия кръг на А група на 16 август.

 

Ботев Пд – Славия

 

Въпреки че Ботев Пд е тимът допуснал най-много попадения в мрежата си от началото на сезона (8), отборът няма никакво намерение да прави мача на своя съперник лесен. „Канарчетата“ посрещат Славия на базата в Коматево от 17.30 часа днес. Срещата ще можете да проследите минута по минута в Gong.bg, да я наблюдавате по Diema sport 2 и Gong Play, както по Дарик радио.

 

В същото време Славия, заедно с Берое, са допуснали най-малко голове от началото на шампионата. Треньорът Иван Колев не скри, че очаква труден мач.

 

Ермин Шиляк по всичко личи ще заложи на някои от младите си играчи, тъй като Даниел Златков и Филип Филипов изтърпяват наказания, а Варела е с контузия.

 

Лудогорец – Локомотив Пловдив

 

Новините в щаба на шампионите валяха през час в рамките на последната седмица. След като тимът загуби финала за Суперкупата на България срещу Черно море, Лудогорец направи транферен удар, като подписа с нападателя на румънския национален отбор Клаудио Кешеру.

 

Не отмина и денонощие, а от клуба обявиха, че се разделят с Бруно Рибейро. Едуард Ераносян, макар още да не е провъзгласен официално за старши треньор, пое юздите, като за четвърти път ще дебютира срещу Лкомотив Пд. Радослав Здравков, който подаде оставка през седмицата, остава в клуба засега.

 

Двубоят е от 20.00 часа и ще бъде предаван по Diema sport 2. Мача можете да проследите в Gong.bg, Gong Play и Дарик радио.

 

От Лудгорец определено ще трябва да се реваншират на своите фенове, след като от началото на сезона сипят разочарование след разочарование. Локомотив Пловдив обаче няма да е лесен съперник, независимо от факта, че „черно-белите“ нямат суха мрежа от старта на шампионата.

 

За разлика от предишния мач срещу Литекс, сега в разширения състав на Локомотив Пд попадна халфът Дани Кики, който зае мястото на Айкут Янъков.

 

Според Христо Колев предстоящият двубой няма да бъде по-специален от факта, че начело на съперника е Едуард Ераносян, с когото дълго време са били съотборници като футболисти в Локомотив. При всички положения ще бъде интересно както на терена, така и край тъч линията.