Иван Тотев и Славчо Атанасов отиват на балотаж

 

Битката в Пловдив тепърва предстои, защото там следващата неделя ще има балотаж. Според данните на „Алфа Рисърч” в битката за втори мандат влизат Иван Тотев, който днес получи 37% от гласовете, и Славчо Атанасов – 20%. Интересното е, че на последните местни избори същите двама кандидати отново се видяха на втори тур и тогава Тотев стана кмет.

 

„На втория тур очаквам многократно по-голяма подкрепа, защото пловдивчани не са слепи. Протестният вот срещу Иван Тотев се разпиля по много кандидати, но срещу него има един и изключително мощен протестен вот, който се надявам на втория тур да бъде решително срещу него”, коментира Славчо Атанасов.

 

То е на мнение, че както на предишните местни избори, така и сега вотът се манипулира и фалшифицира.

 

„Видяхте в колко секции бюлетини се подчертаваха предварително. На всички пловдивчани е ясно за коя партия става въпрос. Не на едно място тези нарушения бяха установени и дадени на прокуратурата. Нищо ново под слънцето. Този път се надявам, че именно заради това на балотажа хората ще отидат масово да гласуват, за да се преодолее това мафиотско управление в Пловдив”, заяви още Атанасов. 

 

Той призова Иван Тотев да се яви на дебат за управлението на Пловдив и да не се крие.

 

 

Иван Тотев, досегашният кмет на Пловдив, заяви за Нова: „Имаме много неприятно ниска избирателна активност, което със сигурност оказва своето влияние”.

 

Според него у гражданите има едно усещане, че всичко в града е наред – „виждате, че последните години ГЕРБ печели най-добрите резултати в Пловдив”.

 

Тотев каза, че очаква по-висока активност другата седмица.

 

На въпрос дали ще се яви на дебат със Славчо Атанасов, той каза: „Дебатът е с пловдивчани, трябва да говорим на нашите съграждани. Това са хората, които дават оценки. Пловдивчани трябва да чуят нашите намерения за следващите 4 години. Тук е много видима разликата от онова, което беше преди 4 години”.