Молбата ѝ за освобождаване от поста е депозирана в ЦИК

 

Първа оставка след заложническата криза в зала „Арена Армеец”. Председателката на общинската избирателна комисия Диляна Иванова напусна поста си заради кризата с предаването на протоколите. 

Още по темата

 

Това обаче стана, след като премиерът Бойко Борисов лично поиска оттеглянето й. Направил го е в качеството си на лидер на ГЕРБ, от чиято квота е назначена Диляна Иванова. 

 

Пръв за носенето на политическа отговорност заговори вицепремиерът в правителството Томислав Дочнев. Той отговаряше именно за подготовката на изборите.

 

До проблема се стигна, след като членовете на секционните избирателни комисии бяха заключени почти два дни в „Арена Армеец”.

 

Томислав Дончев обвини ОИК-София и Централната избирателна комисия за хаоса в залата. Часове по-късно премиерът Бойко Борисов поиска лично оставката на Иванова. Председателят, който ще застане на мястото й, също ще бъде от квотата на ГЕРБ. 

 

Припомняме, че Диляна Иванова беше начело на ОИК-София и през 2011 година. Тогава изборите също не преминаха безпроблемно. Пред зала „Универсиада” депутати на ГЕРБ носиха чували с бюлетини за президентските избори.