Премиерът е в Брюксел за извънредната среща на върха

 

Би могло да се либерализира визовият режим за Турция като се направи изключение за държавните служители, за общинските служители, за представителите на бизнеса” , заяви премиерът Бойко Борисов, който пристигна в Брюксел за извънредната среща на върха. 

 

Основната тема, която предстои да се обсъжда по време на срещата, е справянето с бежанската криза. В тази връзка някои страни ще настояват за подписване на споразумение с Турция. 

 

„В третия списък на сигурните страни спокойно можем да включим Турция, а що се отнася до присъединяването на Турция към ЕС ние ще отстояваме позицията, че трябва да се спазят всички изисквания, които са били спазени от всички други страни преди приемането им в Съюза. Не трябва да се правят изключения” ,коментира още премиерът.

 

Борисов се оплака от силния вятър, с който е трябвало да се справят пилотите на правителствения самолет по време на пътуването до Брюксел. „Насрещният вятър беше със скорост 200 км/ч. През цялото време само се люляхме. Такъв страх брахме…”, разказа той. 

 

Репортер: Антоанета Николова