Всички полети ще бъдат пренасочени към Терминал 2

 

 

Терминал 1 на летището в София остава затворен до полунощ, съобщиха от ръководството на летището. Всички пристигащи и заминаващи полети са пренасочени към Терминал 2. 

 

На хората, чийто полети трябваше да се осъществят този следобед от Терминал 1, се наложи обаче сами да търсят начин да стигнат до Терминал 2. Повечето от тях решиха да изминат пеша разстоянието от един километър.  

 

От аерогарата призовават всички пътници да следят интернет страницата на летище София, където ще се публикува актуална информация.

 

Продължава проверката на съдържанието на багажа, открит в изоставен бус до летището. Към момента няма взривно устройство. 

 

 

„Извършват се оперативни действия от ДОТИ, за да се установи дали има взривно вещество в буса, открит до Терминал 1. По процедура, съгласувана с Граничната полиция, се проверяват всички превозни средства, които са на територията на паркинга повече от 12 часа. При рутинна проверка с полицейски кучета са се породили съмнения за наличие на взривно устройство в този бус с белгийска регистрация. Проверката продължава”, каза още той. 

 

 

Видео:БГНЕС

 

 

"Бусът е докаран в 5:00 часа сутринта. Човекът, който го е оставил на паркинга, е излетял". Това заяви Антонио Ангелов, шеф на Гранична полиция. Пуснатите кучета са реагирали на взрив, след това и техническо устройство също е реагирало. Затова е започнала рутинна проверка на ДОТИ.

 

 

"Ако се установи, че няма взривно вещество, ще се направи оглед и ще се съобщи на собственика му, за да дойде и да си го прибере", уточни Ангелов. 

 

 

 

Репортери: Надя Ганчева, Николай Василковски, Живко Константинов