Историята на едно момче от Горна Оряховица

 

Млад мъж у нас се превърна в пример за воля и стремеж към здравословен живот. Андриан Аспарухов от Горна Оряховица успя да стопи рекордните 70 килограма за три години, без да гладува. 

Още по темата

 

Андриан е роден с изкривяване на крака. Още тогава лекарите забраняват да бяга или скача. На 10 години вече е с наднормено тегло и тогава започнали подигравките от съучениците му. 

 

„Доста се подиграваха с мене, особено след пубертета, тогава и бяха най-тежките ми килограми”, спомня си той. 


Преди три години момчето решава да промени драстично живота си. Започнал да тренира във фитнес залата и за половин година смъкнал 10 кг. Тогава обаче получил дискова херния и лекарите му забранили всякакво натоварване.

 

„Изкарах 8 дни в болница на системи и инжекции сутрин, обед и вечер.Като ме изписваха лекарите ми казаха, че няма да продължа да спортувам, но това пак не ме спря. След няколко седмици се върнах към тренировките”, разказва Андриан. 

 

След като излязъл от болницата, той променил изцяло режима си на хранене. Изхвърлил от менюто си всички мазни и тестени храни, захарта и газираните напитки. И напук на лекарите продължил да тренира активно. А резултатите не закъснели. 

 

Репортер: Кремена Недялкова