Тя изпълнява ролята на Герда Вегенер в "Момичето от Дания"

На зрелищна церемония за 88-ми път бяха раздадени наградите „Оскар“. Наред с прелестните рокли и елегантните смокинги, много от зрителите останаха доволни от наградите, които техните фаворити получиха. 

 

Сред тях бе Алисия Викандер, която изпълнява ролята на Герда Вегенер в „Момичето от Дания”. Шведската актриса плени зрителите и Академията с изпълнението си в биографичната драма и обра наградите за 2015 г., като кулминацията беше статуетката „Оскар“ снощи. През 2016 г. Алисия ще се впусне в още едно ново приключение – главна роля в Джейсън Борн, който излиза на 29 юли. 

 

Миналата година беше изключително успешна за Викандер. Тя участва в четири филма, превзели боксофиса, като още една лента с нейно участие спечели награда на церемонията в „Долби Тиътър”. „Ex Machina: Бог от машината” отнесе приза за най-добри визуални ефекти. Двама от главните герои в лентата – Домнал Глийсъм и Оскар Айзак, са сред новите звезди на „Междузвездни войни” и ще влязат в главни роли в новата трилогия на блокбъстъра, която стартира в края на 2017 г.

 

Анимацията „Отвътре навън” взе „Оскар“ за най-добър анимационен филм. Приключението на Дисни и Pixar, което влиза в главата на 11-годишната Райли, за да проследи нейните емоции, завладя членовете на Академията и обра аплодисментите в залата. Междувременно най-дългоочакваната анимация на Дисни след „Отвътре навън” – „Зоотрополис”, е вече в избрани кина предпремиерно, а от този петък зрителите в цяла България ще могат да посетят града, в който живеят само животни.