"Бизнесът трябва да е конкурентна игра, от която потребителите печелят", каза той

 

"Оттеглям кандидатурата си за председател на КЗК", заяви кандидатът за председател на КЗК от ГЕРБ Росен Желязков по време на заседанието на Комисията по икономическа политика и туризъм.

 

"Воден съм от ясното съзнание за отговорността и значимостта за процедурата за избор на председател, зам.-председател и членове на КЗК. Споделям огромното разбиране за мястото на КЗК за реализиране на свободен, добре функциониращ и динамичен пазар като карта за устойчива икономика на потребителите. Бизнесът трябва да е конкурентна игра, от която потребителите печелят. Вярвам, че политика трябва да е честна игра, а не политиканска игричка", обясни Желязков.

Още по темата

 

"Не мога да позволя внушенията, спекулациите и политизирането на този избор, които могат да се върнат като бумеранг. Заявявам, че оттеглям участието си като избор на председател. Основният мотив е, че не търся служебна победа. Отказвам да се състезавам сам със себе си. Искам да отпадне всяко съмнение за предпоставеност и предрешеност на надпреварата“, посочи Росен Желязков, цитиран от Агенция "Фокус".


Той добави, че настоящата позиция е негова автономна.

 

„Мое лично и независимо решение, за което съм информирал вносителите“, каза още той.

 

По думите му КЗК има нужда от доверие и изрази надежда, че с тази позиция ще допринесе за нейното укрепване. 

 

"Много долна политика се води и затова няма да им дам възможност да си градят политическите стратегии и на антиГЕРБ и на нашето желание да има една стабилност и добре работеща държава. Защото това е малко шизофренно вече", заяви в понеделник в Брюксел премиерът Бойко Борисов във връзка с процедурата по избор на състав на КЗК.