Жената е обвинена в даване на мокра поръчка за ликвидация на шестима роднини

 

Братът на жената, обвинена в подготовка на неговото убийство и това на семейството му заради наследство, заяви пред камерата на Нова, че не вярва, че сестра му иска да го ликвидира.

Още по темата


Историята като от сценарий на психотрилър беше разкрита преди около седмица. Заподозряната Иванка Ройдова бе арестувана въз основа на показанията на агент на ДАНС под прикритие. Той твърди, че се представил за килър и 66-годишната жена му дала 3000 лева капаро за мократа поръчка. Обвиняемата обаче казва, че мъжът се представил за адвокат с „големи връзки”, включително и отвъд Океана и тя се надявала той да ѝ помогне да получи наследството от баща си.

 

В четвъртък съдът пусна Ройдова под гаранция с мотива, че не са събрани достатъчно доказателства за планирано престъпление. Никъде в СРС-тата не става ясно, че тя поръчала убийствата.


Въпреки че преди седмица беше на различно мнение, днес потенциалната нарочена жертва и брат на Иванка - Стойчо Ройдов, не смята, че сестра му е възнамерявала да го убие.


Самата Иванка също отрича вина и твърди, че зловещият сценарий за мократа поръчка е измислен, за да ѝ бъде „затворена устата” и да я лишат от наследството на баща ѝ. А то, по първоначална информация, възлиза на 4,5 млн. долара.


Това е една постановка и наистина става въпрос за пари”, коментира обвиняемата.

 

Най-близките ѝ хора твърдят, че началото на битката за милионите започва с измама.

 

Семейството станало жертва на жената, която се грижела за възрастния и болен от Алцхаймер мъж до смъртта му. 


Баща ми беше абсолютно неадекватен. В този момент гледачката и дъщеря ѝ унищожават цялата документация по старото завещание, правят ново и наследяват абсолютно всичко”, разказа Иванка.


По думите ѝ „дребна сума” е преведена само на брат ѝ Стойчо. Тя и другата сестра в семейството – Анна, не са получили нищо. Братът не отрече, че е получил пари.


Още по темата гледайте във видеото.