Най-интензивно е движението по магистралите

 

Хиляди автомобили на път в края на серията от почивни дни. През целия ден трафикът по основните пътища беше интензивен, но не се стигна до сериозни задръствания. Имаше ли затруднения за българите, които се прибираха от Гърция?


Изненадващо продължаващата стачка в Гърция не създаде транспортен хаос сред почиващите. В Солун почти всичко работеше. Заради националната стачка в Гърция обаче всички подстъпи към пристанището в Солун бяха затворени до обяд.


На останалите пристанища в северната част на страната проблеми нямаше. Фериботите превозваха туристи от сутринта, въпреки намеренията да не плават. На летищата напливът също беше голям. Най-натоварени, обаче си останаха таксиметровите шофьори, който въпреки стачката, не спряха работа.


„Ситуацията в Гърция сега е много сложна. Аз мисля, че нещо трябва да се промени незабавно, защото повече не може да се живее така”, казва таксиметровият шофьор Василис Арабелис.

 

 

 

Ситуацията за прибиращите се в България се усложни на границата. Още сутринта десетки се озоваха в тапа на граничен пункт Промахон. Сред тях и Капка, която от години живее и работи в стачкуваща Гърция.


„Магазините спират, транспортът спира, корабите спират, обаче за днес не работят и бензиностанциите, но само за един ден”, разказва Капка.


Заради лека катастрофа тапа се образува днес по обед и край Симитли. Удариха се два автомобила, за щастие без жертви. За около час се образува километрична колона от коли и автобуси.  

 


Информация за трафика можете да получавате през безплатното мобилно приложение ЛИМА, интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура” и на денонощния телефон 0700 130 20.

 

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

 

 

Репортери: Велина Сашева, Екатерина Николова, Ева Костова