"Постиженията ви ме правят истински щастлив и горд, че съм българин", заяви футболистът

Големият български футболист Димитър Бербатов връчи лично наградите на най-талантливите български деца в областта на изкуството, науката и спорта. Победителите в отделните категории бяха избрани измежду всички членове на Клуб 2015 от проекта „Успелите деца на България“, който за поредна година се реализира от фондация „Димитър Бербатов“, пише БГНЕС.

"Скъпи деца, радвам се че за поредна година сте тук. Това означава, че продължавате здраво да се трудите! Следя всичките ви изяви и постижения и те ме правят истински щастлив и горд, че съм българин – заради вас“, каза Бербатов.

Победителите бяха разделени в три възрастови категории – 1-4 клас, 5-8 клас, 9-12 клас. В област „Изкуства“ статуетките в отделните възрасти получиха съответно Дони Петров (танци) от Стражица, Николай Маринов (пиано) от Пловдив, който обаче отсъстваше заради концерт в САЩ, и Александра Драгова (танци) от Хасково. В област „Наука“ победители са Мария Дренчева (математика) от София, Евгeни Кайряков (математика) от Пловдив, който получава статуетката за пета поредна година, и Петър Гайдаров (проектна математика) от Пловдив. В област „Спорт“ бяха отличени Мария Манова (фигурно пързаляне) от София при най-малките и Ивайло Маринов (кикбокс) от Бургас при най-големите. В категорията 5-8 клас се получи прецедент. Победител стана Нургюл Салимова (шахмат) от с. Крепча, но заради максималните си успехи през годината лауреати със статуетки станаха и другите две финалистки – Елиза Панчева (фигурно пързаляне) и Ивана Каменова (карате).

За поредна година фондация „Димитър Бербатов“ отличи дете от български училища зад граница – Найден Йорданов (вдигане на тежести), който живее и учи в Испания. За втора поредна година се връчи и отличието за високи педагогически постижения – това са треньорите по фигурно пързаляне Ина и Андрей Лутай, чиито възпитаници са Елиза Панчева и Мария Манова.