Христо има пет деца и със съпругата си живеят в две стаи под наем

Евро или лев - този въпрос не стои като дилема пред едно семейство, което е на път да остане без покрив над главата си. Фамилията на един от най-популярните кукери у нас трябва да напусне дома си до края на септември.

Може би сте го срещали на кукерските игри в Перник, може би дори е посетил дома ви, за да изгони злите сили. Докато злините не застигат и него. Христо - човекът, зад страховитата маска, умело скрил собственото си нещастие.

Христо има пет деца и със съпругата си Василка живеят в две стаи под наем. Семейството едва свързва двата края, защото преди години тегли кредит за операция на едно от децата.

Христо взима болнични заради трудова злополука. Преди година гума на фадрома избухва в ръцете му. Преди инцидента, освен гумаджия, той е бил и кукер. Наследил любовта към обичая от баща си. Още от малък гони злите сили и въвлича в традицията и своите синове.

Семейството има домашни любимци – 26 гълъба и две кози. Белите гълъби са символ на надеждата - надежда за Христо и семейството му, че ще намерят нов дом. Семейството се надява някой добър човек да им предложи дом.

Скоро къщата с двете стаи, които децата приемат за своя крепост, вече няма да е тяхна. Смехът и шумът на игрите ще изчезнат, а кукерите ще поемат по нов път, там накъдето очите им видят. С надеждата някой да им помогне

Ако искате да помогнете на семейството, можете да го направите, като пишете на екипа на предаването на wakeup@ntv.bg. Можете и да се свържете с Христо Терзийски на телефон 0896 007 795.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си