В най-натоварените моменти хората чакат и по 5 часа

Огромни задръствания по границата ни и с Гърция, и с Турция. В най-натоварените моменти хората чакат и по 5 часа, за да успеят да преминат браздата.
 
Причината е силен трафик, но и много по-детайлни проверки на преминаващите след атентатите в Истанбул.
 
Само през последните 24 часа през Капитан Андреево са минали 25 000 души със 7 000 автомобила, в това число товарни, леки и автобуси. Това е увеличение с над 2 пъти в сравнение със среднонатоварените дни, когато оттук минават около 3 000 автомобила с около 12 000 пътници. Причината за кошмарния трафик е наближаващия Байрам.
 
По темата
Рекорден брой хора и автомобили щурмуват границата с Турция. Освен нормалният поток от пазаруващи в Одрин, през Капитан Андреево вече тръгнаха и гастарбайтерите, а Байрамът следващата седмица качи в колите хиляди, които отиват на гости. Следващата седмица в Турция е почивна.
 
Въпреки трафика въведените преди месеци засилени проверки остават в сила. При нужда се отварят всички гишета.
 
Почивните дни в Турция свършват в края на седмицата. Затова следващия уикенд Капитан Андреево отново ще е претъпкан с коли. 
 
Междувременно от турска страна се изви и огромна колона от товарни автомобили. Опашката от тирове е около 20 километра.
 
Очаква се трафикът да намалее още утре, но както стана ясно в края на следващата седмица ситуацията ще се повтори.
 
На границата с Гърция днес проблемите бяха с трафика в посока влизане в България. Причината е, че хиляди хора се връщат от почивка в Гърция. Въпреки интензивния трафик и образувалите се опашки, хората не чакаха толкова много, колкото на границата с Турция. За да няма излишно напрежение, гръцките власти пуснаха и второ гише за леки автомобили на Промахон. 
 
С началото на активния летен сезон опашките от автомобили и тирове се очаква да бъдат ежедневие, а пиковете от тапи ще бъдат през уикендите.