Класацията при мъжете се оглавява от Том Круз

Мерил Стрийп бе обявена за любимата на британците актриса през последните 20 години, според анкета на телевизионния канал "Скай синема", съобщи Контактмюзик.

По темата

Мерил Стрийп, Даниъл Крейг и Харисън Форд са в списъка с любимите на британците знаменитости.
Звездата от филма "Дяволът носи "Прада" триумфира в анкетата на "Скай синема" за най-добрата актриса през последните 20 години, докато Даниъл Крейг бе обявен за най-великия актьор през 2015 година. 
"Мерил Стрийп ни забавлява от десетилетия и коронясването й като най-велика актриса през последните 20 години е заслужено", заяви Иън Луис от "Скай синема". 
67-годишната актриса спечели надпреварата с голяма преднина, след като получи над 50 на сто от гласовете на анкетираните. На второ място остана Джуди Денч с 40 на сто от гласовете. Третото място зае Джулия Робъртс - 34 на сто, следвана от Сандра Бълок - 32 на сто.
Независимо че наскоро бе обявена за най-високо платената актриса, Скарлет Йохансон получи едва 13 на сто от гласовете.
Класацията при мъжете се оглавява от Том Круз - 36 на сто от гласовете, следван от Харисън Форд и Том Ханкс - по 35 на сто. Джони Деп, Леонардо ди Каприо и Брад Пит са получили съответно 33 на сто, 31 на сто и 30 на сто от гласовете.