В коя дисциплина имаме най-големи шансове за медали?

Днес съотборничките на Цвети от ансамбъла по художествена гимнастика и най-добрата ни тенесистка Цветана Пиронкова заминаха за летните Олимпийски игри в Рио.

2-ри август е голям ден ден за за златните ни момичета. Не само защото на тази дата започва пътят им към Рио, но и заради съотборничката им Цвети, която вече е вън от реанимация.

„Притеснявахме се за нея, но сега има мн добри новини, които ни радват и се чувстваме по-спокойни. Тя винаги е била част от нас. Мислим за нея и, разбира се, че ще посветим играта си на нея”, обясни Цветелина Найденова от Националния ансамбъл по художествена гимнастика.

По темата

„Молим се да е напълно здрава и тя ще бъде”, казва Ренета Камбурова от Националния ансамбъл по художествена гимнастика.

Освен, че и на този спортен форум ще играят за Цвети, гимнастичките ни ще дадат и всичко от себе си, за да завърши състезателната им кариера златно.

„Олимпиадата е на 4-ри години, този път да направим добър завърщек на спортната ни кариера”, добавя Ренета.

А треньорката на ансамбъла не крие, че на последната тренировка в България е имало и сълзи.

„Надявам се да направят много силно съзтезание и то да е най-силното в тяхната кариера”, обясни Ина Ананиева, треньор на ансамбъла по художествена гимнастика.

„Отборът заслужава. Битката ще е много тежка”, на мнение е Илиана Раева, президент на Федерацията по художествена гимнастика.

Битката ще е тежка и в тениса. За най-добрата ни ракета Цветана Пиронкова това е трета Олимпиада.

„Много се надявам да подобря постиженията си”, казва Цветана Пиронкова.

На игрите в Рио ще участва най-малобройната българска делегация от 60-ет години насам. 51 спортисти ще се борят за медали в 14 дисциплини. Сред тях са плуване, бокс, борба, гребане и лека атлетика.

„Спортистите все пак не са малък брой като се има предвид, че за съжаление тази година нямаме колективен спорт и момчетата от националния отбор по волейбол, които имаха най-големи шансове не са там”, заяви Петър Стойчев, шампион по плувен маратон.

А освен волейбола, многократният шампион се въздържа да прогнозира в коя дисциплина имаме най-големи шансове за медали. Оптимист е обаче, че след големия спортен форум, ще имаме повод за гордост.

„Убеден съм, че тази олимпиада ще е по-успешна от предходните две и вярвам, че нашите спортисти ще ни зарадват и ще донесат медали”, добави Петър Стойчев, шампион по плувен маратон.

Прогноза обаче се осмели да направи Цвети Пиронкова.

От началото на летните олимпийски игри, най-много медали българските спортисти са донесли от  Москва. През 1980 г. нашите атлети се завръщат с 41 отличия и завършват трети в класирането.