Той може да бъде видян на международния културен фестивал "Горящият човек"

В пустинята Блек Рок, Невада, започна международния културен фестивал „Горящият човек”. Той се провежда в рамките на една седмица - от 28 август до 5 септември.

Един от акцентите тази година е гигантският Боинг 747 Джъмбо Джет, който е превърнат в истинско произведение на изкуството. Арт инсталацията тежи близо 30 000 килограма и е дълга над 22 метра. Струвала е 240 000 долара и поради големите размери на самолето, се е наложило някои от пътищата да бъдат затворени, докато бъде транспортиран до Блек Рок.

СНИМКИ НА САМОЛЕТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

В Боинга се провеждат различни партита, концерти и други събития. Горният етаж предлага красива гледка към пустинята. Повече от сто художници и инженери са преструктурирали самолета, като са го удължили, ремонтирали са пилотската кабина и са изградили стълбища.

Идеята на фестивала „Горящият човек” е всеки посетител да допринесе с нещо за събитието. За една седмица тази част от пустинята се превръща в град, в който всичко е построено изцяло от участващите. Фестивалът се провежда от 1986 година насам. Любопитното е, че след края му всички творби се изгарят.