Това сочи проучване, направено в четири европейски страни

Жените заспиват по-бързо от мъжете, а общата продължителност на съня им е по-голяма, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА, позовавайки се на резултатите от проучване, направено в четири европейски страни.

Изследването е обхванало над 900 души от Италия, Франция, Великобритания и Германия, чиито сънни практики били наблюдавани в продължение на шест месеца със сензори. 

По темата

Резултатите от проучването са показали, че жените и в четирите страни заспиват по-бързо от мъжете - средно за 17 минути, докато на представителите на силния пол са им необходими 19 минути.

Дамите също така спят по-дълго от своите съпрузи или партньори - средно по шест часа и 49 минути, или с 19 минути повече от мъжете. Представителите и на четирите нации, както и на двата пола обаче не си набавят препоръчителното количество здравословен сън, което според експертите е осем часа.

Анализ на седем показателя, сред които време за заспиване, обща продължителност на съня, фаза на дълбок сън, е показал, че на най-качествен сън се радват италианците. Следват ги британците и германците. Най-зле спят французите.