Вижте как можете да помогнете и вие

Фотография се заеха със специална кауза! Десетки семейства снимаха децата си, а фотографите ще дарят средствата за лечението на едно дете, което се бори с левкемията. Мария Милкова и операторът Огнян Пенев отидоха до Казанлък и Велико Търново, за да присъстват на две много специални фотосесии.

Те ни приканват в ежедневието на Нина Димитрова, бивш журналист, а сега фотограф - поне през последната една седмица. Макар че самата тя има малко дете, успява да подари следобедите си на една кауза.

По темата

„Реших да го направя, защото в една софийска болница има едно дете, което лежи с дни там. А в същото време трябва да кара колело, да ходи на детска градина, да прави бели… Това е неговата работа. Работата му не е да се бори с левкемията”, разказва Нина Димитрова.

Каузата ѝ е толкова заразителна, че прехвърли Балкана и долетя във Велико Търново.

„Макар и трудно, за днес три мами вече минаха и мисля, че доста добре се справяме с каузата за начало”, разказва фотографът Георги Георгиев.

Фотографията не е основната професия на Георги Георгиев, но е в сърцето му. Затова последвал примера на Нина и решил да започне да снима деца, за да събере средства за малкия Валентин.

„Най-вече затова се отзовах на тази покана, за да помогна на това детенце, което има нужда от помощ в случая”, казва още фотографът Георги Георгиев.

Така от няколко дни двамата не могат да насмогнат. Желаещи - много. Снимки - още повече.

„Това е малкият Венелин на 10 месеца. Това е подарък от дядо му, той хареса каузата и реши, че трябва да направи малкия Вени също съпричастен към каузата”, казва Стела Гърдева.

„Няма как да ѝ взема болката, няма как да ѝ взема борбата, борбата на нейното семейство. Мога да направя две неща – едното е аз да даря пари, другото е да даря труда си. Мисля да направя и двете”, казва още Нина Димитрова.

Георги и Нина вече са събрали над 1000 лева, които съвсем скоро ще стигнат до Валентин. А моделите от снимките имат още нещо за нея.

Ако искате и можете да помогнете, банковата сметка е:

IBAN BG02FINV91501316843960

BIC/SWIFT код: FINVBGSF

Титуляр: Валентин Валентинов Зашев