Коледната вечеря, подаръците и почивката са следващите три любими неща, свързани с празника

Времето, прекарано със семейството и приятелите, е едно от любимите неща на хората по време на коледните празници. Това поне показва проучване на агенция YouGov в Европа, Австралия и САЩ, публикувано от британския сайт i100.

По темата

Тук обаче приключват повечето прилики между отделните държави.

Според британците например коледната вечеря, подаръците и почивката са следващите три любими неща, свързани с Коледа. Не така стоят нещата във Франция, Италия и Швеция, където хората се наслаждават повече на коледните светлини, отколкото на почивните дни.

Най-големите почитатели на Коледа се оказват германците, където 68% от населението няма търпение празненствата да започнат. Французите от друга страна са най-малко въодушевени с едва 34%.

В същото време голяма част от населението на европейските страни гледа на Коледа като на празник, който е станал прекалено материалистичен. Според 81% от испанците, 66% от французите и 77% от британците по това време на годината хората прекалено много се съсредоточават върху вещите.

Предпочитанията за дървета също влизат в проучването на YouGov. И тук германците са на първо място, като най-много от тях предпочитат истински дръвчета. Най-големи фенове на изкуствените елхи са италианците – само 10% предпочитат жива елха. Във Великобритания 68% избират изкуствено дърво, 16% - естествено, а 15% изобщо нямат елха в дома си.