Вижте кои са големите победители

На бляскава церемония в Холивуд раздадоха наградите "Златен глобус". Шоуто събра някои от най-големите звезди на киното, а българските зрители ще могат да проследят кино тържеството от дефилето по червения килим до връчването на статуетките тази вечер от 21.00 ч. в ефира на KINO NOVA.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО

Големият фаворит "La la land" оправда очакванията и до момента е спечелил награда във всяка една от седемте категории, за които беше номиниран – включително "Най-добър филм в категория комедия и мюзикъл”. Творбата с участието на холивудските звезди Райън Гослинг и Ема Стоун е в момента на българските екрани благодарение на “Лента”- марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. 

"Ла ла ленд" е шедьовър. Това е изключителен филм. Трябва хълмът на Холивуд да се срути, за да може този филм да не вземе "Оскар", коментира журналистът Мариян Станков-Мон Дьо за "Здравей, България". 

Най-добър филм в категория "Драма" спечели друг от фаворитите - "Лунна светлина". 

Мерил Стрийп получи почетния "Златен глобус" - наградата "Сесил Б. де Мил". По време на емоционалната си реч, тя отправи критики към новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп.

ВИЖТЕ НЕЙНАТА УНИЩОЖИТЕЛНА РЕЧ ТУК

„Става въпрос за момента, в който човекът, искащ да седне на най-уважаваното място в страната, имитира репортер инвалид – човек, когото той превъзхожда по привилегированост, власт и възможност да отвърне. Това разби сърцето ми. И този инстинкт да унижиш, когато е демонстриран от някого, който има висока трибуна и власт, се просмуква в живота на всеки един от нас. Все едно дава позволение на други хора също да унижават. Неуважението предизвиква неуважение. Насилието води до насилие. Когато хората с власт използват положението си, за да се подиграват с другите, всички губим", заяви Стрийп. 

"Тя направи впечатляваща реч. Тя е като папата на Холивуд", смята Мон Дьо. 

Какво послание отправи Мерил Стрийп към актьорската гилдия и как регираха отличените актьори - гледайте блякавата церемония на връчването на наградите "Златен глобус" тази вечер от 21.00 ч. в ефира на KINO NOVA.