Каква е причината?

Дългогодишният ментор и чичо на Рафаел Надал - Тони Надал вече няма да е част от екипа на Матадора.

"От следващата година няма да съм част от треньорския екип на Рафа, като ще се посветя изцяло на тенис академията ни в Майорка", споделя чичото на носителят на 9 титли от Ролан Гарос.

По темата

Намерението на Тони Надал е изцяло да посвети времето и опита си в обучаването на нови играчи, които тренират в тенис центъра на семейство Надал на испанския остров Майорка.

"Връзката ми с племенника ми винаги е била оптимална, като за толкова години отношенията ни никога не са били в периоди на криза. Пътувал съм с Рафа през всичките тези години, като сега искам да се върна в обучението на млади хора, а академията е точното място" съобщи още Тони Надал.

Бе потвърдена информацията, че номер 6 в сета испанец няма да участва на предстоящия турнир в Ротердам, където първата ни българска ракета Григор Димитров ще се бори за трета титла за 2017-та година.

"Много съжалявам, че няма да участвам в Ротердам, но Australian Open взе много от мен", споделя Надал, който е бил посъветван от своите лекари да си вземе по-голяма почивка, за да избегне евентуални контузии.

Очаква се той да се завърне отново на корта на турнира в Акапулко, който стартира на 27-ми февруари.  

 

Редактор: