Заради лошата инфраструктура жителите на две села излязоха на протест

Милиони ще бъдат похарчени за ремонт на пътищата. След зимата,  огромни дупки се появиха на много пътища в цялата страна. От Агенция „Пътна инфраструктура” обещаха през пролетта да се ремонтират първо най-натоварените участъци, а след това и всички други трасета. 

По темата

За  ремонт на магистралите и пътищата първи, втори и трети клас Агенцията ще даде 50 милиона лева.

Точно заради лошата инфраструктура нервите на стотици хора у нас не издържаха и излязоха на протести в две различни части на България.

За около час жителите на врачанското село Михайлово блокираха пътя до населеното място. Пътят е част от третокласната републиканска пътна мрежа. Откакто е направен,  е ремонтиран частично и по-малко.

Недоволни от пътищата си са и жителите на село Виноград. Там единственият път, който свързва тях и още пет населени места със Стражица се руши от години. Ремонт не е правен от близо половин век.

На столичния околовръстен път също има места, на които шофьорите трябва да са нащрек, ако не искат да спукат гума.

От АПИ обещават, че през април ще бъде направен оглед на републиканските пътища, а след това ще започнат и ремонтите. Още 27 милиона ще бъдат дадени за възстановяване на маркировката, мантинелите  и пътните знаци.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.