Това ще стане на демонстративен турнир

Демонстративен турнир с участието на Стефка Костадинова, с такова събитие легендата на българския спорт иска да отпразнува 30-годишнината от неподобрения и до днес световен рекорд - 209 сантиметра, записан на световното първенство по лека атлетика в Рим на 30 август 1987 г., предаде Gong.bg. С планираното шоу-състезание ще бъде отбелязана и 45-та годишнина от първия български световен рекорд, поставен от Йорданка Благоева отново в скока на височина – 194 см, през 1972 година в Загреб.

По темата

Днес в „Музея на спорта” в София Костадинова участва в първото тържество по повод годишнината, на което бе представен фотоалбум, разказващ за нейната ненадмината спортна кариера в леката атлетика. Автори на книгата са журналистите Владимир Памуков, Тодор Шабански и Бончук Андонов.

 „Искам да кажа едно огромно благодаря на всички хора, на всички колеги, на всички шампиони, които бяха днес с мен и уважиха моя празник. С думи не мога така добре да се изразя и да им благодаря, но ако бях на сектора и я почувствах тази емоция и сила и самочувствие, може би щях да скоча 2.10", заяви Костадинова. 

С планираното шоу-състезание през септември в София ще бъде отбелязана и 45-та годишнина от първия български световен рекорд, поставен от Йорданка Благоева, отново в скока на височина.

„Няма да е много трудно да събера 7-8 момичета, които са в момента елита. Според мен трябва да стане септември месец, когато завърши техния състезателен сезон, турнирите, Диамантената лига и то ще бъде по-скоро като шоу. Няма да се търсят някакви големи височини. По-скоро ще бъде като шоу и ще бъда много щастлива, че за първи път в моята държава ще видят тези велики жени“. 

Едни от най-емоционалните мигове на днешното представяне бяха за треньора на Стефка - Николай Петров. На няколко пъти специалистът не успя да сдържи сълзите си.

„Стискам палци и се надявам Мирела Демирева да има този шанс и късмет и спортна форма разбира се, да стане първо олимпийска шампионка и после да постави нов световен рекорд.“

Информация: Gong.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес