Домашният любимец го вдъхновил да напише сценария на филма "Роки"

Кучето Бъткъс на Силвестър Сталоун допринесло за лансирането на актьорската му кариера, тъй като го вдъхновило да напише сценария на филма "Роки", съобщи Контактмюзик.

70-годишният актьор сподели за слабостта си към четирикракия си домашен любимец в социалните мрежи. Сталоун увери, че Бъткъс му помогнал да напише сценария на излезлия по екраните през 1976 г. филм "Роки", който го направи известен в развлекателната индустрия. 

ВИЖТЕ ХОЛИВУДСКАТА ЗВЕЗДА - ПРЕДИ И СЕГА

Сталоун постна в интернет стара снимка, на която се вижда, че държи в скута си малкия по онова време Бъткъс. На страницата си в Инстаграм актьорът е написал, че става въпрос за 1971 г., когато "аз и Бъткъс сме със слаби фигури, гладни сме и живеем в приют край станция на метрото".

Сталоун уточнява, че по онова време нямало с какво да се занимава, освен да прекарва времето си заедно с кучето си, уточнява БТА. Тогава започнал да пише сценария. "Дълго време не излязох от там и свързвам това с приятелството си с моя компаньон. Всъщност негова беше идеята да напиша сценария на "Роки", отбелязва Сталоун.

Той довери, че бил принуден да продаде кучето порода булмастиф за 40 долара, за да е сигурен, че то ще оцелее. По-късно, след успеха на филма "Роки" платил 15 000 долара, за да си върне обратно любимото си куче. "Когато нещата се влошиха и не можех да му осигуря храна, трябваше да го продам за 40 долара - каза той. - По-късно продадох сценария на "Роки" и разполагах с много средства, но новият собственик на кучето знаеше, че отчаяно искам да си го върна обратно и поиска 15 000 долара за него."