За миналата година са задържани 8 души, занимаващи се с това

„За миналата година във Ветово са задържани 8 телефонни измамници. Някои от тях вече са с присъди. Други се разследват”, каза в предаването „Здравей, България” Александър Ласков, служител в звеното за борба с телефонните измами.

По темата

Той допълни, че за миналата година има 78 регистрирани телефонни измами само на територията на Област Русе. „Общо нанесените щети са за над 600 000 лева”, каза той.

За първите три месеца на тази година има регистрирани седем сигнала за телефонни измами, като за сравнение за същия период на миналата година те са били 17.

Попитан правени ли са проверки на доходите на тези хора, тъй като във Ветово има доста големи и скъпи къщи, експертът отговори, че не може да даде конкретна информация, но добави, че са подавани сигнали към съответните институции.

Икономическа полиция в Русе многократно е подавала сигнали към приходната агенция тези хора да бъдат проверени. Главна прокуратура пък е разпоредила на НАП да се направят проверки на всички по-големи имоти в града, за да се видят с какви доходи са построени.

Роднините и близките на Люцкан Люцканов, който беше задържан след разследване на NOVA за извършване на измами по телефона, отказаха да застанат пред камера, но заявиха, че имат друга истина за нещата и че в репортажа е представена невярна информация.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.