Каузата на един татко, след като бебето му е на крачка от смъртта

Запознайте се със Стивън и Хана.

Малката Хана е на крачка от смъртта, когато е само на четири месеца заради рядко заболяване на костите. Благодарение на животоспасяваща трансплантация на костен мозък, тя успява да се пребори с коварната болест. Сега бащата на Хана я снима и публикува снимките в Instagram, за да помогне и на други хора с подобни проблеми.

 

A post shared by Stephen Crowley (@steecrowley) on

Серията от снимки започва след края на химиотерапията и след като Хана е изписана от болница. На Стивън му хрумва идеята за кадри, обработени с Фотошоп, на които Хана е поставена в опасни ситуации – стои на парапети, посегнала е към ножове, качена е на висока стълба, на ръба е да падне в студена вода и други.

След като публикува снимките в интернет, те стават хит и започват да валят стотици коментари. Повечето от реакциите са положителни. Така Стивън решава да използва новата си „интернет слава”, за да повиши информираността относно регистъра за донори на костен мозък. Ако не е била добротата на анонимен донор, Хана в момента нямаше да е между живите. Именно затова бащата цели да помогне и на други хора да намерят съвместим донор.

"Намирането на подходящ донор за Хана беше невероятно. Без него тя нямаше да бъде днес с нас. Колкото повече хора се регистрират, толкова по-вероятно е нуждаещите се да намерят съвместимост с някого", казва Стивън.

Това обаче се случва много рядко. В случая на Хана шансът е бил 1 на 9 милиона.

"От 27 милиона донори по целия свят, трима бяха подходящите. Германка, която пожела да остане анонимна, се съгласи да го направи. Без нея Хана нямаше да я има", разказва още бащата.

Автор: Десислава Димова

ВИЖТЕ МАЛКАТА ХАНА В ОПАСНИТЕ СИТУАЦИИ В ГАЛЕРИЯТА НИ