Иззети са над половин тон суровина

Полицията в Пазарджик разби нелегален цех за преработка на тютюн. Иззети са над половин тон суровина от сградата, намираща се в пазарджишкото село Црънча, информират от пресцентъра на МВР-Пазарджик. 

Вчера екипите на сектора предприели акция по неутрализиране на цех, нелегално преработващ тютюн. Помещението било обособено в бивш стопански двор намиращ се в края на пазарджишкото село Црънча и е подбрано така, че да е трудно за достъпване незабелязано.

Отвътре била поставена звукоизолация и подменена дограмата.

Полицаите са открили бали с изсушен тютюн, вани за изваряване на тютюна с помощта на газови бутилки, машина за нарязване и място за сушене.

Цикълът на незаконната дейност бил затворен. Той включвал добив на суровата продукция тъй като в селото се отглеждат тютюневи насаждения, преминавал през неговото сушене, транспортиране в цеха, изваряване в метални вани за подобряване на качеството, рязане, сушене и дистрибуция.

Задържан е стопанинът на сградата Б.А.-41г. от същото село.

При полицейката акция са успели да избягат двама от работниците в помещението. Тяхната самоличност обаче е известна на служителите на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство.

Репортер: Благой Бекриев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.