Колко често любовниците са измествали законните съпруги

Франция – люлката на писателите романтици, издигнали любовта до възвишена цел в живота. И така още през Средновековието, когато френски ръкописи за първи път говорят за любовта и интимната страст като едно цяло. Епоха, в която хората определят най-красивото чувство като повърхностна емоция.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По темата

Днес, стотици истории свидетелстват за силната връзка между любовта и секса във Франция. Многобройни класации определят французина като незаменим любовник и го превръщат в блян за милиони.

Особено когато говорим за власт, любовта дава допълнителна сила на мъжа, получил правото да управлява. Не случайно, френската история изобилства от разкази за любовния живот на силните мъже в страната.

Още френските крале са издигали в култ жената, определяна като неизчерпаем източник на сила. Ролята на интимната близост и тази на любовницата, която често измествала по важност дори законната съпруга.

„Страст към любовта, която дори убива, какъвто е случаят с френския президент Феликс Фор, издъхнал в прегръдките на своята тайна любима, в сюблимен  момент”, разказва Оливие дьо Плесис. „Традицията продължава и днес, за щастие без убийствен край. Сватби, раздели, съпруги и множество интимни приятелки, се преплитат умело с политическия живот на Франция”.

„Чувствам ,че не съм спирал да правя любов с теб от 15 август 1963 година”. Това пише Франсоа Митеран на дългогодишната си любовница Ан Пенжон, години по-късно.

Наричан още любовникът на Европа, Митеран е най-дълго управлявалият политик в страната от времето на Наполеон, известен с бурния си любовен живот и страст към жените.

От Наполеон, през Феликс Фор, Генерал Дьо Гол, Митеран и  Саркози, та чак до Франсоа Оланд – президентът с рекордно ниска популярност и сравнително скучен любовен живот -  връзка, която французите не спират да правят макар и на шега.

Елисейският дворец е на път да приеме поредната си атрактивна двойка, в лицето на кандидат- президентът Емануел Макрон и законната му половинка Брижит Троньо. Историята нямаше да бъде толкова любопитна, ако не бяха 24-те години разлика в полза на Бриджит -  гимназиална учителка по литература на своя любим.

Срещат се, когато той е скандално млад - само на 15 г, а тя на 40, омъжена и с три деца.

Малко преди да завърши средното си образование Емануел заминава за Париж с думите: „Няма да се отървеш от мен. Ще се върна за да се оженя за теб”. Това се случва през 2007 година, когато двамата стават законни съпрузи.

На любов и на война всичко е позволено, а единственото изискване към интимния живот на политическия елит е да бъде искрен – сигурно доказателство за лоялност и към своя народ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.