Иван Евстатиев е обвивен в изнасилване на 16-годишно момиче

За последен път днес очи в очи в съдебната зала се изправиха бившият кмет на Стрелча и 16-годишната ученичка, която го обвинява в изнасилване. Момичето и Прокуратурата поискаха 5 години затвор за Иван Евстатиев.

Родителите на ученичката предявиха и граждански иск от 10 000 лева за неимуществени вреди.

Защитата на Иван Евстатиев заяви, че той е невинен и ще поиска съдът да го оправдае. От година и 4 месеца той се намира в следствения арест. По делото до момента бяха разпитани над 20 свидетели и 10 вещи лица.

Процесът, който започна шумно, със скандали и протест на жителите на Стрелча, днес е утихнал. Пред Съдебната палата няма протестиращи. 

По темата

„Всяка една осъдителна присъда ще ме удовлетвори. Размерът за нас няма значение. Стига да се стигне до осъдителна присъда, той поне да е в затвора. Да видя, че насилникът на дъщеря ми е в затвора, това искам”, коментира Георги Белухов, бащата на ученичката.

„Смятам, че се събраха достатъчно доказателства за това, че Иван Евстатиев не е виновен за изнасилването. Ще пледирам невинен”, заяви Ташкена Колчева, адвокат на Иван Евстатиев.

Ако бъде признат за виновен, Иван Евстатиев може да получи от 3 до 10 години затвор. В 14:30 часа съдът ще произнесе присъдата.

Повече по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.