И двамата кандидати обикалят страната до последно

Последен опит за печелене на гласове в президентските избори във Франция. Кампаниите приключват днес. 

По темата

И двамата кандидати обикалят страната до последно с надежда да привлекат някои от милионите французи, които казват, че не са решили дали ще гласуват.

Според прогнозите Еманюел Макрон ще получи 61.5% от гласовете срещу 38% за Марин льо Пен. Макар и голяма част от французите все още да не са решили за кого да гласуват, обществени нагласи показват, че повече от 75 % от французите ще отидат до урните в неделя.

Според социолозите в неделя ще е най-ниската избирателна активност на решаващия втори тур на изборите от близо 50 години.

Кандидатите на традиционните партии не стигнаха втория тур и милионите им избиратели са недоволни, че трябва да избират между двама политици, които не харесват.

Ако Макрон спечели с голяма преднина, се очаква той да има и мнозинство в парламента, което ще улесни внасянето и гласуването на всички закони, заради които  е избран.

И докато льо Пен ближе рани след катастрофалното си представяне в последния телевизионен дебат, Макрон получи подкрепа и от бившия американски президент Барак Обама. А неговата опонентка беше освиркана по време на една от последните си предизборни обиколки. 

Заради слуховете в интернет, че има тайна банкова сметка на Карибите, Еманюел Макрон заведе дело и отрече всички обвинения, отправени му от льо Пен по време на дебата в сряда. 

Репортер: Петя Желева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.