Според разследващите е действал сам

Арест и претърсвания в Агенцията по вписванията. ГДБОП и прокуратурата задържаха съдия в среднощна акция. От снощи до днес продължава събирането на доказателства за престъпна схема. 

СНИМКИ ОТ ПРЕТЪРСВАНЕТО В ДОМА НА ЙОРДАН РАДЕНКОВ

По темата

Съдия Йордан Раденков е обвинен за взимане на подкуп и пране на пари. Според разследващите е действал сам, като за да издаде удостоверение за тежести, искал рушвет. Подкуп са дали двама нотариуса, а Раденков е задържан с над 1000 лева. В дома му в тайници са намерени над 30 000 лева.

„На Йордан Раденков е повдигнато обвинение за подкуп. Парите са получени от представители на нотариални кантори, като целта на предаването на парите е по-бързо да бъдат издадени удостоверения за тежести”, заяви Емилия Русинова, градски прокурор на София.

Всичко започва през октомври 2016 година, когато в ГДБОП получават информация за корупционни схеми в Агенцията по вписванията. Разследването стартира пет месеца по-късно. Подкупен се оказва един съдия.

В дома на задържания съдия са открити над 30 000 лева в пощенски пликове. Според разследващите също от подкупи.

Акцията в Агенцията по вписванията съвпадна с първия работен ден на новия й шеф Зорница Даскалова. Според нея има още замесени в корупционната схема.

В момента тече вътрешна проверка в Агенцията дали има още замесени. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.