Той изрази съжаление за стореното

Разкаяние и съжаление пред камерата на NOVA! За първи път шведският турист, ритнал камериерка, проговаря от следствения арест. Ралф Сундберг разказа всичко за инцидента!

„Не помня почти нищо. Знам, че бях дрогиран, пиян и отидох бесен в хотела. Помня, че отидох в хотела, за да търся брат си, но не го намерих. И не си спомням нищо. Мозъкът ми не функционираше нормално и си помислих, че брат ми е отвлечен. Изтичах към хотела”, разказа Ралф Сундберг. „Не знам защо съм говорил с камериерката.  

По темата

 

Предполагам, че тя е била първият човек в хотела, който съм видял. А аз мислех - по някаква странна причина, че хотелският състав има общо с отвличането на брат ми. Не разсъждавах нормално. Бях упоен”.

Видимо разстроен Ралф ни разказа, че е пил алкохол в самолета и призна, че смесил различни видове алкохол. Твърди, че не било много като количество, но смесил вино и бира.

Арестуваният шведски гражданин ни обясни, че все още не е гледал скандалния клип, който буквално взриви обществото. Но се разкайва, не може да повярва какво е направил. И поиска прошка.

„Мисли ли някой, че нормален човек идва в България от Швеция, за да ритне жена в главата?! Питам Ви! Искам да й кажа, че съжалявам. Не знам какво е станало и искрено съжалявам. Искам да помогна с болничните разходи”, заяви Ралф Сундберг.

„Моето желание е да стои в затвора”, заявява пострадалата Диана.

От прокуратурата вече поискаха най-тежката мярка задържане под стража. И ще пледират пред съда за най-тежкото  – до 3 години лишаване от свобода.

„Това е брутален акт. Той при разпитите е декларирал, че в неговата страна не може да консумира алкохол след 23:00 часа, а се е качил в самолета и е пил огромни количества”, заяви прокурор Радост Бошнакова.

Защитата ще обжалва и ще поиска именно по-леко наказание, предвид чистото съдебно минало на шведския гражданин. А именно глоба – до 5000 лева. Готови са да предложат и парично обезщетение на пострадалата камериерка.

„Той изяви желание да се срещне с нея и да й се извини”, заяви Петя Чернаева – служебно назначен адвокат.

След разговора ни вътре в затвора с Ралф, отвън срещнахме брат му Торд, който чакаше на опашката, за да занесе храна и дрехи на брат си. Отказа да говори пред камера, но ни разказа, че е шокиран. Въпреки това, утре заминава за Швеция с приятелката си. В четвъртък съдът ще гледа мярката за неотклонение на Ралф Сундберг. Дотогава той остава в ареста на Бургаския затвор.

Репортер: Христиания Червенкова

Цялото интервю гледайте в събота в "Събуди се"!

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.