Сблъскали са се български и румънски автомобил

Челен сблъсък между два автомобила на пътя към Гърция. Дете на 14 години е загинало при удара, други две са в болница. Пострадали са и трима възрастни.

В единия автомобил е пътувало българско семейство с едно дете в него, които са се прибирали от море в Гърция. Другият  автомобил е бил сръбски – отново семейство с две деца, които тръгнали на почивка в южната ни съседка. Именно сръбският шофьор влиза в насрещното и удря челно колата, идваща срещу него. Предполага се, че или му е прилошало, или е заспал.

Ударът ранява тежко всички, но най-сериозно е състоянието на 14-годишно момче от сръбския автомобил, което по-късно починало. Другите две деца и всички възрастни са приети за лечение в болницата в Благоевград.

Тежкият инцидент блокира движението по главния път, въпреки че колите се пропускаха периодично и в двете посоки.

След поредната тежка катастрофа на пътя за Гърция шофьорите отново заговориха за нуждата от изграждането на магистрала в този участък.

Катастрофата стана в един от черните участъци на пътя в непосредствена близост до Кресненското дефиле. Статистиката показва, че в този район годишно загиват около десетима души, а десетки са ранените. От началото на годината тежките катастрофи в района на Кресна вече са пет, загинали са четирима души.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.